tervezd egészséged!


Kortól, nemtől függetlenül a legdrágább kincsünk az egészségünk. Ez akkor is így van, ha néha ezt csak az utolsó pillanatban fogjuk fel. De miért nem lehet erre tudatosan figyelni? Miért kell megvárni, amíg baj van? Miért nem figyelünk azokra, akik időben jeleznek, akik tudatosak, és tudják, hogy van lehetőség másképpen cselekedni? Talán azért, mert arra gondolunk, hogy majd az orvosok megoldják? Még ráérünk? A korral jár? stb… Gondoljunk bele, hogy néha az állatainkkal, az autónkkal, a kertünkkel, többet foglalkozunk, mint saját magunkkal… Persze ezekre szükség van, de nem szabad megfeledkeznünk magunkról sem, mert belőlünk egy van, megismételhetetlenek vagyunk. Alapvetően a szervezet képes az öngyógyításra, ha pótoljuk a hiányzó tápanyagokat, ha kitisztítjuk a mérgeket, ha lelkileg rendben vagyunk, és visszaáll a gyulladásmentes állapot. Ez nehéz, de nem lehetetlen! A legtöbbet használt kifogás a kevés pénz, az idő hiánya. Alapvető az egészség megóvásához a rendszeres mozgás, és a több vízivás. Ezt mindenki meg tudja tenni, aki változtatni akar, és elindul ezen az úton. A tevezd.hu azért jött létre, hogy tervezzünk magunknak egészséges, lehetőleg gyógyszer mentes, emberhez méltó életet.

100 alma ma kb. annyit ér, mint egy alma az 1950-es években. Vajon miért? Hiába eszünk egyre többet, szervezetünk mégis egyre kevesebb tápanyaghoz jut. A fejlett országok lakossága egyre több kalóriát fogyaszt, mégis minőségileg éhezik! Az elmúlt 50 évben még az úgynevezett egészséges ételeinknek is a felére, negyedére csökkent a vitamin-tartalma, és az ezekben található nyomelem mennyisége - már ha egyáltalán maradt még bennük valamennyi. Ha valamilyen zöldségből vagy gyümölcsből ma ugyanannyi tápanyaghoz akarunk jutni, mint az 1950-es években, akkor egy rekesznyit kell megenni.

Az európai élelmiszerek 47%-a növényvédőszer-maradványokkal szennyezett – állapította meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2018 április közepén közzétett jelentése. Aggasztó, hogy az élelmiszerek 28 százalékában egyidejűleg többféle vegyszer nyomait is felfedezték. Sajnálatos, hogy mára a szennyezett élelmiszerek megszokott és elfogadott dolgokká váltak – mondta Angeliki Lysimachou, a PAN Europe toxikológusa, aki szerint a kemikáliák biztonsága csak elméleti modellekre alapul. Ezen kívül a levegőtől kezdve, a környezetünkig szinte mindenhol találkozhatunk mérgekkel, amik hatással vannak szervezetünk működésére.

Korunk népbetegsége a stressz, amit alig tudunk elkerülni, de javíthatunk negatív hatásain. Szervezetünk mindig jelez, ha valami nincs rendben. Betegségeink egyúttal arra is felhívják figyelmünket, hogy lelki úton honnan erednek, vagyis mi az, amit magunkban helyre kell tennünk, át kell gondolnunk. Csak meg kell tanulnunk olvasni ezekből a jelekből. Azzal, hogy megfigyeljük, milyen esemény vagy hatás következtében, melyik testrészünkön jelenik meg a tünet, azt is megállapíthatjuk, hogy miről szól az üzenete, hiszen mindnek megvan a maga jelentése.

Korai elfogadók, és kíváncsi emberek vagyunk. Háromgyerekes családként elmondhatjuk, hogy több mint 20 éve gyógyszermentesen élünk. Folyamatosan keressük az új információkat, és szintetizálva a mi életünkre, használjuk is azokat. Célunk ezeket az információkat eljuttatni minél több nyitott emberhez, aki hajlandó is tenni magáért, családjáért, szeretteiért! A modern kor embere az utolsó 10-15 évét aktív haldoklással tölti...
Mi az emberek egészségére tesszük fel az életünket, változásra inspirálunk!

Térképezze fel állapotát!

A teszt nem hazudik, független laboratórium értékeli a vércseppekben rejlő információkat. Szervezetünkben a stressz, a hiányállapotok, és a mérgezések miatt, folyamatos gyulladások vannak, és ezek komolyabb problémákhoz vezethetnek hosszútávon. A normál orvosi laborokból gyakran csak későn derül fény egy-egy problémára, azonban a vérünk ezt már korábban is jelzi. A 12 féle vérzsír érték elemzése ebben a vércsepptesztben, időben figyelmeztet a bennünk zajló gyulladásos folyamatokra. A teszt otthoni körülmények között elvégezhető, a vércukorméréshez hasonló ujjbegyből nyert vércseppel.

Segíthetünk?


Aki sajnálja a pénzt az egészsége megtartására, az nem számol a betegség költségeivel!

Telefonos tanácsadás

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, keressen minket telefonon.
+36 20 952 4766

Személyes tanácsadás

Telefonon előre egyeztetett helyen és időben.

Előadások & Információk

Facebook oldalunkon tájékozódhat!

Alapok

"Egyértelműnek látszik, hogy az úgynevezett civilizációs betegségeket nagyban befolyásolják a táplálkozási szokások.
Az utóbbi években végzett kutatások alátámasztják, hogy valamennyi betegségnek van egy közös vonása, mégpedig a krónikus gyulladás, amely elpusztítja az érintett egészséges szöveteket.
A táplálékunkban előforduló legfontosabb gyulladás csökkentő összetevők az élesztőben és egyéb gombákban megtalálható 1-3, 1-6 béta glükánok, az olajos halakban megtalálható omega-3 zsírsavak és a zöldségekben, gyümölcsökben előforduló polifenolok.
Az étrendi szokások változásának a hatását tanulmányozva arra jutottak, hogy ezeknek a gyulladáscsökkentő hatásu tápanyagoknak a szintje napjainkban jóval alacsonyabb a szervezetünkben, mint bármikor korábban volt. Különösen az omega-3 zsírsavak omega-6 zsírsavakhoz viszonyított aránya csökkent drasztikusan, illetve a polifenol bevitelünk zuhant le. Ezen gyulladáscsökkentő tápanyagkomponensek mennyiségének csökkenésével párhuzamosan nőtt a korábban említett gyulladásos megbetegedések száma.
Mind humán, mind állatokon végzett kísérletek igazolták, hogy ha a kulcsfontosságú gyulladáscsökkentő táplálékokat újra felvesszük az étrendünkbe, akkor ezen betegségek előfordulási valószínűsége, akár 90%-al is csökkenhet. Csaknem teljesen megaszabadfulhatunk a degeneratív betegségektől, és a várható élettartam jelentősen megnő."

Dr. Paul Clayton

Irány a bolt